Wuki

Syntynyt: 5.4.2013
mustavalkoinen
isä: Something Like Army Bratt
emä: Dido From Cranberry Cottage
hampaat: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A   Kyynäreet: 0/0
Olat: Kuvattu terveeksi
 Selkä: LTV1, VA0
Silmät: Ok (pentuna), Ok (12/18)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)
Wuki Kennelliiton jalostustietokannassa
Wuki kasvattajan sivuilla
Wukin luonnetestivideo: https://youtu.be/nxAf4MYlcDE

Om. Sanni Muurmäki & Toni Pohjola, Jyväskylä
Kasvattaja: Janika Karenmaa, Eurajoki

Näyttelyt: ERI SA, VA-SERT
PK: BH
TOKO: AVO1, oikeus voittajaan
Agility: 3-luokka
Wuki saatavissa jalostukseen sopiville nartuille (yhteys omistajaan tai kasvattajaan)


Wuki tuli minulle kodinvaihtajana pääsiäisenä 2015. En voinut jättää tilaisuutta käyttämättä kun oli tiedossa, että se tarvitsisi uuden kodin. Wukin isä Ross on upea uros ja kun minulla oli tilaisuus antaa koti sen pojalle, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Wuki on mielestäni aika paljon isänsä kaltainen koira.

 Luonteeltaan Wuki on äärimmäisen ihmisrakas ja sosiaalinen. Wuki on rohkea, tasapainoinen, taistelutahtoinen, saalisviettinen, kiihkeä, mutta ei laisinkaan terävä. Wuki on kotonaan kaikkialla, kunhan se on ihmisen kanssa.  Se osaa rauhoittua missä vain, mutta kun lähdetään tekemään töitä se syttyy kuin nappia painamalla. Wuki onkin mielestäni ehkäpä maailman helpoin koira. Wuki tulee toimeen toisten koirien kanssa. Vaikka jotkin vieraat urokset se kokeekin epämiellyttäviksi, silti se kykenee olemaan niiden kanssa samassa tilassa ilman, että tarvitsee pelätä konfliktia. Wuki on suorittanut luonnetestin ja MH-kuvauksen, molemmat hyväksytysti eikä se pelkää ääniä. Wuki on myös alustavarma. Wukin kanssa harrastan pk-jälkeä, tokoa ja myös vepessä se olisi valmis soveen jos ohjaajan aika riittäisi. Harrastuksiimme kuului myös agility ja pk-haku, mutta Wuki loukkaantui agilityssä keväällä 2018, joten nämä vauhdikkaammat lajit olemme joutuneet hyvästelemään.

Lampaille Wuki ei ole ikinä ”syttynyt”. Olen sen kanssa käynyt muutaman kerran lampailla, mutta sen paimentaminen on ns. tokopaimentamista eli tekee niinkuin haluan, mutta ei ole kiinnostunut lampaista vaan tuijottaa ohjaajaa koko ajan.

Toiveeni olisikin, että Wukille saataisiin joskus jälkeläisiä. Olisi sääli jos näin hyväluonteiselle ja harrastusominaisuuksiltaan upealle koiralle ei tulisi jälkikasvua.