Roti


Syntynyt: 9.11.2016
blue merle
isä: Toberoi King Of Diamonds
emä: Something Like Campi Dell’Orrore
CEA: Mahdollinen kantaja
CL Vapaa (geneettisesti)
TNS: Mahdollinen kantaja
lonkat: B/B, kyynärät 0/0
selkä: VA0, LTV3 (epäsymmetrinen ristiluu ja yksi ylim. lannenikama)
hampaisto: puuttuu ylä oik. P1, normaali purenta
kivekset: normaalit
silmät OK (12/18)

Om. Sanni Muurmäki & Toni Pohjola, Jyväskylä
Kasv. Janika Karenmaa, Eurajoki

Roti Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
Roti kasvattajan sivuillaJoskus vain tulee tarve saada SE pentu. No Roti oli juurikin tällainen ”pakko saada” pentu. Yhdistelmä kutkutteli mieltäni jo ennenkuin se oli laitettu alkuun. Wukin sisko Ira yhdistettynä hienoon Timiin. Jostain sysytä 3 viikkoisena tuo pentu erottui muista pennuista omaan silmääni ja sanoin kasvattajalle, että mun on saatava tuo. Niinpä se sitten ennen uutta vuotta joulukuussa 2016 tallusteli meidän elämään.

Roti on luonteeltaan aikalailla juuri sellainen kuin mistä itse tykkään. Se ottaa asiat vastaan turhia hötkyilemättä ja on utelias, mutta harkitsee kutenkin ennenkuin syöksyy tutkimaan. Roti on hyvin huumorintajuinen ja sen kanssa saakin olla aika tiukka toisinaan, koska sillä on taipumus lyödä leikiksi kun on käsketty tehdä jotain. Mielestäni se on tasapainoinen, omilla jaloillaan seisova koira, joka kuitenkin uhkaavissa tilanteissa antaa ihmisen hoitaa hommat. Siltä löytyy kovasti omaa tahtoa, mutta silti se on nöyrä ihmistä kohtaan. Harrastaessa siitä löytyy voimaa, vauhtia, taistelutahtoa ja kuuliaisuutta. Roti palkkautuu hyvin sekä namilla, että lelulla. Se ei ole alustaherkkä eikä reagoi ukkoseen tai ilotulitukseen, ampumista se ei ole vielä kuullut.

Rotin kanssa harrastan agilityä, tokoa, ja pk-lajeja joista sille on tehty pohjat sekä jäljelle, että hakuun. Sille on myös tehty pohjia vepeen. Selän lausunnon vuoksi ollaan treenailtu aika maltilla ja huolellisesti pohjia tehden. Toistaiseksi Roti ei ole oireillut millään tavalla.