Piina


Syntynyt: 25.3.2014
mustavalkoinen
isä: Promillen Cinzano
emä: Starsky Makes The List
CEA: Mahdollinen kantaja CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Mahdollinen kantaja
Lonkat: C/A, Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV0, VA0
Olat kuvattu puhtaaksi
Hampaat: täysi purenta
sterilisoitu 10/2015
silmät Ok (12/18)
Piina kennelliiton jalostustietokannassa
Piina kasvattajan sivuilla
 
Omistaja: Sanni Muurmäki, Jyväskylä
Kasvattaja: Janika Karenmaa, kennel Something Like
 
Näyttelyt: LTJMV, LTJV-15, ROP-Pentu Seinäjoki kv.
TOKO: ALO1
PK: BH
Agility: 3-luokka (pikkumaksi)

Piina, Pinaatti, P.I. Naattius, Piinaaja. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Piina on ensimmäinen bordercollieni, joten se on myös saanut kestää ohjaajan holtittomat virheet ja opettelun harrastamiseen rodun parissa.

Piina oli pentuna hyvin itsenäinen, rohkea, päättäväinen ja hauska. Kovin hyvä leikkijä se ei pienenä ollut ja olenkin sitä mieltä, että se oli enemmänkin saalisviettinen, mutta siltä puuttui taisteluhalu. Ajan myötä se oppi leikkimään ja nykyisin se ei päästä lelusta irti kovin helposti käskystäkään vaan tarraa siihen kuin terrieri.

Piinalla oli aika pahoja valeraskauksia ja se teki juoksuja aina kauan ennen kuin ne alkoivat. En tiedä johtuiko hormoonihäiriöistä vai oliko se muutenkin matalavireinen. Agilityssä jouduttiin etenemään hyvin pienin askelin, koska sen vire ei kestänyt yhtään epäonnistumisia ja se ajatteli aivan liikaa tekemistään. Kisaamisen myötä sen vire parani agilityssä ja nykyisin se on mielestäni todella kiva harrastuskaveri. TOKOssa saatiin taisteltua sille yksi alo-luokan 1-tulos useamman 2-tuloksen jälkeen. Piina paineistuu kovasti ohjaajan jännittämisestä, joten toko jäi meiltä lajivalikoimasta. Saa nähdä yritetäänkö koskaan enään kisakentille tokossa.

Pienen kokonsa vuoksi (agilitykoirana aivan medin ja maksin rajalla) ja matalan vireensä takia siitä ei koskaan tullut hakukoiraa vaikka olisin kovasti halunnut. FH-jälkeä olemme tehneet jonkin verran ja siinä se on luonnonlahjakkuus. Itse kävin myös Piinan kanssa BH.n, mutta Piinan taas paineistuessa omasta jännittämisestäni, se ei mennyt läpi. Myöhemmin Piina kävi kasvattajansa Janikan kanssa suorittamassa BH kokeen hyväksytysti.

Nykyisin Piina on arjessa hyvin helppo ja kiltti koira. Joskin se saattaa välillä osoitella omia ihmisiään ns. keskisormella ja tehdä ennemmin niinkuin sitä itseään huvittaa. Piina on hyvin välinpitämätön muita koiria kohtaan. Se sietää vieraita koiria, mutta ei välitä tehdä lähempää tuttavuutta niiden kanssa. Se leikkii vain oman lauman koirien kanssa ja muutaman hyvin tarkkaan valitun tutun koiran kanssa. Piina on suorittanut MH-kuvauksen, siellä se reagoi ampumiseen. Kotioloissa se ei ukkoseen tai ilotulitukseen kuitenkaan reagoi. Joitain ns. kirkkaita kovia ääniä se saattaa säpsähdellä.

Ensimmäiseksi bordercollieksi se on ollut hyvin monimutkainen ja vaikea tulkita. Se on parantunut vanhetessaan enkä malta odottaa miten hieno siitä tuleekaan vielä.